Ring oss gärna: 0455-30 28 00

AT-läkare

AT är en förkortning av Allmäntjänstgöring. Det krävs 18 månaders praktik med handledare för att en läkare ska få sin läkarlegitimation.

AT kompletterar grundutbildningen med praktiska erfarenheter, bred grundläggande medicinsk kunskap och organisatorisk insikt, något som krävs för alla läkare oavsett specialitet. Minst tre månader ska göras i psykiatrin och minst sex månader ska göras inom allmänmedicinen som ska ligga sist.

Som AT-läkare deltar du i vardagssjukvård med tonvikt på akutsjukvård och tjänstgöringen ska ske under personlig handledning av specialistkompetenta läkare.

Under allmäntjänstgöring undersöker AT-läkaren patienter, tar sjukdomshistoria och föreslår diagnos, utredning och behandling som en överläkare får ta ställning till. AT-läkare sköter även avdelningsarbete, tar hand om jourfall och utför administrativt arbete åt överläkaren.

Lediga jobb för AT-läkare

Klicka nedan för att registrera ditt CV för att söka de lediga jobb som finns för dig som vill arbeta som AT-läkare inom bemanning. För dig som kund, klicka nedan för att hyra AT-läkare till din vårdenhet.

Registrera CV som AT-läkare Hyr AT-läkare

  1. Bemanning av AT-läkare genom Doc Partner
  2. Specialisttjänster:
  3. AT-läkare
  4. Företagsläkare
  5. Hudläkare
  6. Narkosläkare
  7. ST-läkare